365 dagen project

Van 15 augustus 2011 tot en met 14 augustus 2012 heb ik dagelijks een foto van m’n uitzicht gemaakt. Waarom? Sinds drie jaar hebben we een huis aan het IJsselmeer in Volendam en vanaf het begin heb ik er meerdere malen aan gedacht om hiermee te beginnen. Iedere ochtend is namelijk een cadeautje. Diverse kleuren, vogels die rustig en geruisloos ontwaken en verschillende zonsopkomsten. Het bleef bij een idee totdat ik een artikel las in Flow Magazine, ‘elke dag een beetje’. Ik was om. Toen op 15 augustus 2011 een gigantische maan uit het water omhoog kwam ben ik meteen begonnen.

Natuurlijk ben ik ook met vakantie geweest, toen heb ik m’n uitzicht daar gefotografeerd. Dit was onder andere in New York en Spanje. Mijn 365-dagen-project heb ik inmiddels glansrijk afgerond, maar ik plaats nog steeds foto’s en updates op deze website: www.digidenise.com

Ik schrijf ‘glansrijk’ omdat RTV-Noord Holland samen met mij de laatste foto heeft gemaakt op 14 augustus 2012. Kijk wat een leuk item het is geworden: Item RTVNH.

Voor vragen en opmerkingen ben ik bereikbaar via: digidenise.deboer@gmail.com.

Link naar foto’s vanaf 15-08-2011.

Een van de foto’s aan het IJsselmeer:

 

Het was voor mij een uitdaging om elke dag in alle vroegte de zon te fotograferen, maar het project was zeer geslaagd. Met als gevolg diverse exposities in Volendam, Monnickendam en in de Amsterdamse Pijp.

Het was een prestatie dat ik het project heb afgerond, maar met mijn nieuwe camera in bezit begon het weer te kriebelen om élke dag een mooie foto te maken. Dit keer iets anders dan m’n uitzicht van de schitterende zonsopgangen. Ik heb gekozen voor een mooi moment van de dag. Of laat ik het anders zeggen: een moment op de dag wat ik mooi vind. Al vaker heb ik bedacht dat je door zo’n onderwerp beter om je heen gaat kijken, bewuster bent van wat er om je heen gebeurt en (nog) meer gaat genieten van wat je ziet.

En dan maak ik natuurlijk niet zomaar een foto, maar echt een mooie foto. Het leuke is ook dat ik dan aan het eind van het jaar een fotodagboek heb. Het is een stuk persoonlijker dan het vorige project en ik geniet er heel erg van.

Op 10 december 2012 ben ik begonnen en heb het project ‘Zegeningen’ genoemd. Het gehele web-album vind je hier: Zegeningen-365dagenfotosmaken

9 thoughts on “365 dagen project

 1. Prachtige foto’s, bij sommige plaatjes kun je helemaal wegdromen. Via een kleine omweg kom ik op je site terecht, gelukkig maar. 365 dagen project is nu al geslaagd als je het mij vraagt. Groetjes,

 2. Hoi Denise, via Caprera 2013 kwam ik op je site terecht en heb ik met veel plezier gekeken naar je “Zegeningen”-project. Wat een prachtige foto’s en wat een leuk idee. Het dwingt je om dagelijks naar de kleine dingen te kijken die zo de moeite waard zijn! In alle haast en stress loop je er soms zomaar voorbij. Ik mag ook graag foto’s maken, niet zo professioneel als jij, maar jouw foto’s inspireren me wel om nóg beter om me heen te kijken. Dankjewel dat je ze wil delen! Groetjes, Wendy

 3. wow wat super zeg wat een gave foto’s
  ben nu ook voor twee weken gelede in Volendam geweest
  en idd wat super daar zeg ook stuk of 400 foto’s gemaakt
  PRACHTIG

 4. Beste Denise, wat een prachtige foto’s zeg. Super! Ben zelf ook beginnend fotografe (doe de fotovakopleiding in Apeldoorn), maar ook mijn interesse in fotografie is als hobby begonnen. Ik vind het een fantastisch project, goed bedacht. Ik fotografeer veel aan zee en dat blijft, net als het IJsselmeer altijd fascinerend. Ben zelf nog nooit in Volendam geweest, maar na het zien van jou foto’s is dat zeker een aanrader!
  Dank je wel! Marije

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s